5 anledningar till att använda Planacy för budgetering och prognos

Excel i all ära, det är ett universalverktyg, en ”Swiss Army knife” för databehandling. Det är lätt att använda och flexibelt. Men när det kommer till budgetering och prognostisering i en större organisation så finns det stora fördelar att använda ett verktyg som Planacy i stället för Excel.

Planacy är en plattform för budget och prognosprocesser som kan anpassas och skräddarsys efter användarens behov. Plattformen stödjer både enklare processer men även mer komplexa processer. Den effektiviserar och skapar en mer kvalitetssäkrad process för budget och prognosarbetet.

5 fördelar med Planacy:

Samarbete och fler involverade

Med ett molnbaserat verktyg som Planacy ges möjlighet att involvera fler i verksamheten i budget- och prognosarbetet. Förenkla arbetet med förifyllda mallar med möjligheter till analys av föregående års utfall.

Förenkla och öka frekvensen av prognoser

Genom enklare och snabbare process ges möjlighet att öka frekvensen av prognosarbetet. Detta ger mer tid för analys och möjlighet till snabbare beslut baserad på data.

Integration med affärssystemet och Power BI

Genom integration hämtas data från externa system. Vanligtvis är det data från affärssystemet som hämtas. T.ex. utfall föregående år, kostnadsställen, projekt, anställda med uppgifter om löner och produkter/tjänster. Informationen kan sedan användas i budget och prognosarbete samt för analys i ditt BI-verktyg som Microsoft Power BI.

Mer tid till analys

I stället för att den som är Controller lägger all sin tid på att hämta externa data, underhålla listor över anställda, förberedelser och konsolidering av excelark. Ger Planacy möjligheten att automatisera dessa processer. Vilket ger Controllern mer tid för analys och samverkan med verksamheten.

Anpassningsbart

Planacy är med sitt fokus på prognos och planering otroligt anpassningsbart. Med många möjligheter att bygga enkla mallar och presentera information på flera olika ledder. Detta gör Planacy användbart på flera sätt och en plattform för ett företag att växa i.

Läs mer om Planacy här och kontakta oss om du har frågor eller funderingar. Vill du göra en prisförfrågan för projekt och licens, kontakta oss.