8 anledningar varför du ska börja använda Business Intelligence (och inte bara för stora företag…)

Företag bedriver oftast sin verksamhet genom att använda sig av några grundläggande programvaror inom exempelvis ekonomi (Fortnox, Visma etc), e-handelssystem, lagersystem, projektsystem, egenutvecklade program, Google Analytics, m.fl. Alla dessa system samlar data.

Enligt en rapport framtagen av Tillväxtverket 2020 är svenska små och medelstora företag (SMEs) sämre än europeiska på att använda sin data till att utveckla sin verksamhet — Hur kan data utveckla svenska företag?

Förmodligen är den främsta anledningen att dessa företag sitter fast i traditionella tankesätt vad gäller att använda sin data. Det traditionella är att man har en eller flera controllers eller liknande på ekonomiavdelningen som är ansvarig för att samla in data från olika källor, sammanställa dessa i olika rapporter, och presentera det i olika Excel-ark och grafer i exempelvis en PowerPoint. Det läggs ned otaliga timmar varje vecka på att manuellt ta ut data från olika dataset, manipulera informationen och sedan presentera det i en form som chefen kan förstå. Det som presenteras är bara baserad på fakta, dvs historisk data.

Under ett antal år har stora företag investerat stora belopp i system inom Business Intelligence (BI) och för att bli mer datadrivna. Det bästa systemet på marknaden inom BI heter Power BI och är molnbaserat BI-system framtaget av Microsoft.

Men varför är det nu dags för svenska små- och medelstora företag att börja investera i Power BI för att bli mer datadrivna?

Här ger vi 8 enkla anledningar till varför små och medelstora företag måste ändra sitt tankesätt och börja använda sin data redan idag.

Tveka inte att höra av dig till oss för ett kostnadsfritt möte och demo! 

Ring: 070-305 90 25 eller mejla claes@greatstep.se 

Ladda ner vår guide

8 anledningar till varför du ska börja med Business Intelligence (inte bara stora företag...)